" e x p r e s s i o n m y p a s s i o n o n f a s h i o n "

home | about me | facebook | twitter | tumblr

anak tunggal punye cerita

k e s e o r a n g a n ?
perkara biasa untuk aku .





Assalamualaikum and Hye guys !!!

i'm back. yeahh i'm back. like hell yeah? haha. oke, this entry was created by me with no good reason why i'm writing this shit post. aduhh failed english aku. haha. nevermind. yg penting trial SPM for english aku dpt A, hope SPM sbnar pun dpt A jugak. amin. korg tuu pon sile amin jugak yeww. wajib . no harus harus. haha.


oke. maybe ramai yang dah tahu kedudukan aku dalam dunie nie kan. ermm ape? tak paham? oke, macam nie, aku rase ramai yg kat luar tu dah kenal diri aku nie, i mean, background aku. family aku. yeaaa aku yg takde sibling nie, in the other word, Anak Tunggal or Anak Emas dan juga ade yg panggel Anak Tunggul. ermm lantok korg ler nak sebut ape, haha. as long as maksodnye same.


yang xtahu tu atau yg baru mengenali diri aku melalu blogger nie aku nak bagitahu lah yg aku nie anak tunggal. takde sibling. kesian kan? hmm * sile kesian kat aku sekarang. i have no abang no akak no adek laki laki no adek perempuan juga mahupun adek beradek tiri . yang aku ade dan tersangatlah ramai ade lah abang abang abang angkat ( sampai ade yg terangkat) huhu, kakak kakak kakak angkat, serta adek adek adek angkat. ermmm ramai . kalau korg tgok facebubuk aku tu, alaa yg kt profile tuu , haha tak nak macam ramai lak an sibling list aku . huu .





antaranya yg ade dekat list tu, Muhammad Shafiq, Faez Rashid, Ahmad Aizuddin Termidze, Hudairi Saroni, Fitri Retro, Amirul Imran, Shizuka Redline, Shazwan Raman, Ariff Hafizal, Jol Sepet, Mr Shaz Zainal, Terompah Merah, Mohd Nasrulhaqq, Wan Fey, Ahmad Izuddin Taufek, Hafizi Sahar Shah, Click Here, Muhammad Iskandar, Pageq Fendeyz, Mohamad Faizreen, Aidiel Crescendolls, Ucop Pocoyo, Zera, Amalyna Azman, Boonga Lili, Liyana Rosle, Siti Adibah, Nur Azwa Anuar, Nurul Fatin Syahirah, Suza Erin, Xaxa Margenda, Siti Nabiha, Velleire Jane Prisley and also Fazlyn Natasya.


haaaa ramai kan? tapi ade org lagi ramai sibling list die. hihi. alaa actually ade tige empat org drpd list tu aku kenal from blogger and from fesbobok. ade jugak yg aku tak pernah kenal and tak pernah jumpe tapi di sebabkan sifat diorg yg sporting gila babeng tuh membuadkan aku rase mesra jek ngn dyowg mcm dh lame kenal. haha. and ade jugak sorg kat atas tu lebih drpd sibling utk aku. sape kahh ? hek eleh, paham2 je lah. kan dh pena post sblom neh, hahaha.





ramai gile org yg cakap kat aku macam gini,


orang tu * sesape je lah, haha


" eh adek beradek kau ade berape belas??? "

aku jawab ,

" aku anak tunggal ar . tade abg adek akak "

then dy continue,

" waahhh untong lah kau, anak tunggal. mesti nak ape sume kau dapat kan?? mewah je hidup. nak itu nak ini mesti mak kau support. seronok nye..... "


haaa nie yg aku jawab, * layankan aje

" aah, mmg seronok. ronggeng sini sane. tunjuk nak itu ini sume pakai duet mak aku. mak aku jage aku baek punye taw. kau ade??? "



p/s - haha weyhh aku tak jawab mcm tu k , sumpaa. tu rekaan semate mate mate .





yeaa semua org engat hidup aku nie happy, cheerful, full of happiness etc. engat aku nie konon nye perfect lh sgt kan. * ayat bajet . cam bagus jek. haha . ade yg cakap nak barang2 brnded sume dapat. pala otak kau. haha. tapi betol, ade yg ckp kt aku untung jd cm aku, manje ngn ibu. family. kawan kawan. * kawan kawan tu.......ermmmm hihi susa nak cakap. tapi kan korangg.....aku rase ar korg lagi beruntung kot.




alone and lonely

tgok gmba kat atas nie, haaa tu lah aku. sebenarnye aku nak cite, yg jadi anak tunggal nie kdg2 tak sempurna taw. ye lah, kau bayangkan eh, aku slalu cakap sorg2 dgn dinding tak pon kt depan cermin sebab nye takde sape yg aku boleh cakap . haha . kan org tue bangke slalu ckp, disebalik kebaikan tu ade keburukan nye jugak. jap meh aku list keburukan jadi anak tunggal. hihi .





macam gini ah, nyanyi sengsorang . kesian die gile . haha

  • terlalu sangat manje ngn mak bapak sampai kadang2 kerja ruma pon xreti nak buad. sume nak harapkan mak bapak yg buad. ( tapi aku tak lah manje sgt, pandai jugak independent. kerja ruma slalu aku yg buad taw coz tade bibik nak buad. aku lah bibik nye kt rumah tu, lagi2 lepas spm nie. xkeje. hmmmm mmg sah muke aku pon mcm bibik endon tu )
  • kalau aku nak kuar ruma ngn kengkawan tu mmg ler susah nak dpt greenlight. coz perkare pertame yg mak aku akan pikir adelah takut aku kene culik. even umo dh masok 18 tahun. yelaaa kan, aku pon paham, dh name pon anak sorg, kang kalau aku hilang sape lagi nak jage mak aku tu. haha
  • nak bawak kerete or moto mmg mak aku tak akan kasik lagi lagi takde lesen. coz kang kalau kene saman duet die gak yg melayang. agypon kalau esiden kang mati susa pulak. haishh bagos tol mak aku tu, haha
  • kurang ramah mesra pasal dari kecik takde kawan kat ruma. bile dh besa xreti nak bergaul. hmmm aah lah kan, aku nie kalau dh ramai sgt kwn mmg xreti nak bergaul, jadi kaku keras terpaku jek.
  • nak keluar malam balek tengah malam mmg tak pernah dibuad dek aku lah. nak kua malam pon kne bawak mak aku skali .
  • kalau mak aku kerja pulak, dok umah sorg2 tu dh jadik perkare biase utk aku. smpai ade yg suke takot kan aku, ehhh ade hantu taw kt umah tu. haha tergelak kecik aku di situ
  • tak dibenarkan dating jauh jauh. haaa sebab tu lah aku nak dating pon soh pakwe aku dtg ruma, dating depan mate mak aku tuu , haha and segale hal pasal couple pon kdg2 aku suke citer kat mak aku. cam best jek share cter cinte ngn mak aku tu. kau ade?? haha
  • kengkadang kalau aku mintak sesuatu barang bukannye dapat pon. coz 1st skali mak aku akan fikirkan ape benefit yg die dapat or benefit yg aku akan dapat kalau die belikan brg tu untuk aku. teliti kan mak aku tu? haha
  • kalau cakap pasal kawen pulak awal2 mak aku dh pesan carik pasangan yg baek baek, yg soleh , dan yg banyak positive ar, yg aku pulak suke berkawan ngn yg ala ala gile gile cket coz happening babe . tanak aku kawen ngn bdk nerd . aduhhhh and kalau boleh mak aku ckp nnti die dh tue nak follow aku, yelaa xkan aku nak biar dy kat umah sengsorang kan.




that's y lah pade aku hidup sebagai seorang anak tunggal nie ade baik dan ade buruk nye. ade happy ade unhappy nye. ade like ade unlike nye. kadang2 kesepian, keseorangan. Alone and Lonely tu perkare biase kot untuk aku. itu pasal lah kdg2 bile kawan kawan atau pakwe aku ignore aku, aku agak sedikit tertouching. dan aku jugak agak marah if ade org marah aku kalau aku cakap aku bosan. kau takde kat tempat aku boleh lah kau nak marah bile aku cakap aku bosan !!!! siyez weyh, semenjak due menjak nie lagi lah menjadi jadi aku punye touching. sedeyy tawww sorg2 dok umah . aku nak panggel kwn dtg ruma tapi sume dh keje. aku jek yg x kje coz mak aku xbagi. walaweyh, kesian siot. * tolong lah kesian kan aku nie, haha .






tapi , walau ape pon, aku tetap bersyukur dgn ape yg aku ade skrg, even cume ade ibu as my biggest power, without my late father * al-fatihah to my lovely father, i swear i love him damn much. and ibu jugak lah my truely idol coz ibu dh membesarkan aku sebesar sekarang neh, mendidik, membelai, mengasihi, menyayangi aku seorang diri . kdg2 aku nie jahat jugak, slalu wat die kecik aty, ermmm " adeq pomish kt ibu adeq akan buad ibu proud dgn diri adeq one beautiful day " ... yeahhhhh * amin cepat !!!!





p/s : aku rase nie entry 2nd terpanjang yg pernah aku buad

p/s/s : saket dah bahu nie taip lame sangat

p/s/s : if korang ade sibling, jage lah and hargailah sibling korang tu yek sebelom dyowg pergi meninggalkan korang seorang diri. coz sibling tu lah peneman korg yg setia bile mak bapak korg dah takde nanti.



the ordinary writer ,



Suka entry nie ? Like lah. Lagi baik komen sekali. Terima Kasih :)

2 comments:

Iman Nadieya Hassan said...

im 19-teen and and anak tunggal!! haha siyess sama ciri2 tu.. most of them.. exactly samaa.. hahah paling tak tahan jadi bibik kat rumah!! yess.. expecially time cuti sekolah hujung tahun and cuti sem.. memang kenaa jaga rumahh... huwahuwahuwa #anakTunggal ^^

arenissya said...

Saya pon...saya dah 22taun...baru habes belajar...ada transport...lesen keta...tp smpai skrg x keja lagi...disebabkan makayah x kasi. loan ptptn pon ayah saya yg tanggung...awak punya crita sama ja cam saya...kdg2 saya rasa stress sangat...bnci dgn diri sendiri...saya letih sgat dgn org sekeliling kata mcm2...