" e x p r e s s i o n m y p a s s i o n o n f a s h i o n "

home | about me | facebook | twitter | tumblr

JB - Malacca - Kuala-la-la Lumpur

Assalamualaikum and Hye Guys ~


I'm back guys, I'm back. For the long time I didn't update this blog, but now I dah dapat feeling nak update blog buruk nih. Wehoooo say congrate to me !!


For the past 6 days a go, I was on my holiday with my beloved family ever in the world. At first aku ngn ibu plan just nak holiday dekat Malacca je. But then I told her that, Malacca was the only one country that I had go for many times. So, I asked her to bring me holiday at other places. Then, my cuzzy, abg Hafiz and kak Zura ( husband & wife ) suggest to us to go to Kuala-la-la Lumpur. Why Kuala-la-la Lumpur ? Haha. Itu lyrics lagu What You Waiting For by Mizz Nina and Colby O'donnis lah my dear.


Then, on last Friday ( 29th April 2011 ) mother, kak Ila and me bertolak from our house to Malacca. We started our journey on 3pm if I'm not mistaken. Sape drive? Of course lah saya...... punya mak. Haha. I dont get my license on that time so tak boleh lah nak bawak. Nevermind. Haha. Then, we reached my cuzzy house at Malacca for around 5pm mcm gitu laa. Tak ingat sangat. Bila dah sampai kan, ape lagi, lepak-lepak dulu, chit chat dulu, playing with my nephew dulu ( Haikal and baby Azfy ) lepas rindu kat budak bedue nih. Then, taking my bath. Fuhh gile segar lepas mandi. But then they told me that we're gonna go out for our dinner. At first I was thinking we gonna makan nasi Arab. But then I salah laa. Haha.


Then, kitorang pon pergi Jusco Melaka Bandaraya Bersejarah. I think it was the brand new Jusco at Malacca. The one yg meletop dulu tu. Remember ? Haha. As we enter, the first place we went adalah Giordano outlet. I simply dunno why. Haha. Then kami nak level atas, tengok-tengok baju. Me and kak Ila was thinking to buy a long skirt yg mcm trend skrg orang pakai tu. Then, I found it but kak Ila takde size. Sian die. Tanak buang mase lelame, sebab dah lapar, kami pun turun balik and pergi food court. Macam tak best, kami pun jalan lagi. Pusing punya pusing, kami pon decide to eat at Lerk Thai Restaurant. Fuhhhh lawa kerusi. Haha. Then, take order, eat eat. Take picture. When full, tersandor lah what else kan. So, this is the picture. But it was a very few coz the other picture was too buruk to publish on here. Haha.



my face, ugly.


Mine . tomyam fried rice.


Kak Ila punye. kuew tiaw siau laa haha


Haikal punye. 


Then ada satu cerita mase tengah makan taw. Haha. Mase tengah makan tu, Haikal ade tanye kat Opah die. Lets read the conversation :-


Haikal : Opah, opah minum ape tu ???
Opah : Opah minum cappucino .
Haikal : Hah ? Ape ? Opah minum KOPI CINE ?????
Opah, aku, ibu, kak Ila, abg Hafiz and kak Zura : Hahahahahhahahhahahhahah *ketawe satu restaurant*
Haikal : Hah ? Annoying face .


Haikal ( 5 years old boy )


Bile dah penat jalan and dah kenyang, cepat-cepat drive balek rumah sebab dah sleepy sangat and tired for long journey tu. Tergolek sane, tergolek sini. Tidur akhirnya. Haha. And the next day, I woke up too early than other days before. Sebab dah nak kene gerak to Kuala-la-la Lumpur kan. Haha. Pack our things sume, then we started our journey. We just go by one car, that is Honda Wish because totally of us ade 5 adults and 2 childrens. That car belongs to my cuzzy lah kan. Tak kan aku punye pulak. Kaye sangat. Haha. 


Banyak pit stop sepanjang jalan tu. Yang penting mestilah kene stop kat R&R. Masing-masing dah menahan di hujung tanduk. Haha. Then rush terus pegi Sogo Mall Kuala Lumpur. At first I was thinking to go Pavillion. But then, dengar ade sale kat Sogo, pegi lah sane. Mak ai, sesak rabak orang. Nak park kereta pun susah. Sabar je lah. Then, what else, shopping tak engat dunia lah kat sane. I brought handbag for sure, shoes, dress, pants fuhhh too many things to buy. Superb gile lah. Sampai sakit kaki nie taww. And kat sane tak sempat nak tembak gambar. Ramai orang plus busy shopping dah terlupe nak candid candid bagai nih. Haha.


Then, dah Maghrib. We're there for about 8 hours !! Can you imagine. How tired I am sampai 8 jam kat sana. But nevermind. Bukan selalu kan. Then my other cuzzy that holiday at PD joined us. They brought me to Jalan TAR . Yang nie aku tak suka. I hate this part. Sebab kene jalan bersesak-sesak. Betul, terselit-selit aku kat celah orang ramai. Huhh lapar lak tu. Haha kesian. Then, we went to my cuzzy mother's home at Gombak if I'm not mistaken. Bile dah sampai, ape lagi, mandi terus dan tidur lah. Penat bhai. 


Then esok pagi, pukol 6 dah bangun. Haha gile cepat kan ? Bangun terus mandi taww. Dah macam buang tebiat lak. Sebab tanak berebut toilet dgn other family katenye. Haha. Lepastu, breakfast. Dalam pukul 8.30am macamtu, dah start gerak pergi Bukit Tinggi Pahang lak. Alaa tak jauh sangat from my cuzzy mother's home tu. Sebab pukol 10am kami dah arrived at sane. Fuhh mase kat atas tu, kabus tebal sangat. Dah macam kat overseas. It was sooo cold okayh. And for me, pakai baju nipis. Padan lah muke aku. Again. 

Then dah sampai..... punye lah jakun sepanjang perjalanan tu tak tidur. Semate-mate nak mnikmati keindahan alam. Padahal bangun pukol 6 pagi tadi. Sengal sangat. Haha. We're checked in at Colmar Tropicale located at Bukit Tinggi Pahang. The place was waayy to sweet for a honeymoon. Why? cause I kept imagine that I was on my honeymoon with my future hubby kat sana. Gila lahh !! Haha. Sampai dekat entrance, first sekali haruslah, eh no, wajiblah take picture and so on kan. So, let the picture be our story teller :)



The view. Watermark mcm tak nampak pulak.



The view. Ini bukan senja, but it was around 10am in the morning.



Kabus at the back of us.



Aunty with her sweethearts :)



My family on candid :P



Who is this freaking girl ?


Mother and her daughter . Iloveyou.



From the tower, I dunno what it name.
The view of Colmar Tropicale.



Ramai giler orang kat sane !!! Mat saleh pon ramai !!



The hotel for rent.



Me with my Dhia and Hafiy.
" terbaek pepet !! "



Sweettooth haha :P



Mother of everything for me <3



My brand new boyfie.  
" Hello Encik Boyfriend !!! "



White Swan !!! I felt like Snow white.


Then, lepas dah puas dekat Colmar Tropicale, we went to the Japanesse Tea House. We ride caddy to go there. The most funniest thing is, caddy tu tak gerak mase nak naik bukit. And it sounds annoying giler. Aku rase macam, aku paling berat ke sampai caddy nie tak boleh jalan ? Haha :) Then when we reached Japanesse Tea House, kami kene jalan naek bukit 45 degree punye bukit. Kau fikir lah sakit tak sakit, gile tak gile, penat tak penat aku nak panjat. Dengan my mom yg saket kaki. Haha macam orang giler mase naek tu. Yang little kids pulak laju giler sampai. Well, they got enough power sebab dah minum susu. Haha :) And while we were climb the hills, other people that turun bawah sume eat ice cream colour hijau. I think it was the lime ice cream yg luar hijau dalam die ade cream tu. And when we reached at the top, bru lah kami tahu kenape sume orang makan that ice cream. It was because only that kind of ice cream je yg di jual. And the price was too unlogically. Tak masok akal. RM2 each. Mahal taw. Ouh maybe sebab susah nak bawak naik atas kot T_T



Cornetto love. RM5 each. Mampus.



Azim Haikal with Kimono suit. 
Rent RM20 for 15 minutes. Lagi gila.



Dhia Umayra with Tok Cu, which is my mother.



Alahai, comel nye anak acik nie :)



Kalau suruh posing, memang kelas kau Mariaaaa !!



Anak Jepon kaa ? Haha :P



Inside Tea House.



They were cousin okayh.



Arigato gonzaimas ~



That Mr Cosmos jeles maybe sebab kakak die dapat pakai baju tu. Haha :)


Then, lepas dah puas kat Bukit Tinggi, kami pun terus balik lahh. Penat dohh. Eh no, bukan balik terus. But singgah Ikea sekejap. Haha kat sini pon sama macam kat Jln TAR. Sesak lah . Tak suka. But best, sebab furniture kat sana lawa-lawa. And ape kami beli ? 3 troli kami borong. Cermin lah, mangkuk lah, bakul lah. Nasib baek 2 bijik Wish tak boleh angkut katil, kalau tak dengan katil and sofa mak aku beli. Haha. Lepas dah puas shopping kat Ikea. terus balik Gombak semula. Taking bath, and sleep. Best ~




Aku rasa, tu je kot aku nak citer about my holiday. I was soo happy now. But, next week dah start form6 lah. Betul ke aku nak masuk form6 ? Satu ape aku tak prepare. Haish ~ 




Okayh lah, till then. Kbai ~



the ordinary writer 
cikSakura



Suka entry nie ? Like lah. Lagi baik komen sekali. Terima Kasih :)

1 comment:

amir said...

best betul jalan2.cuti ni aku dok umah je. haha